MATERIAAL

Basisvorm 3D-NU
Basisvorm 3D-NU

Alle creaties worden vervaardigd uit PLA (polymelkzuur). Ze zijn onder de juiste omstandigheden biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen als maïszetmeel en suikerriet. Hierdoor is het een duurzaam alternatief voor traditionele plastics. 

 

Zoals je in onze webshop kan zien, gaat onze voorkeur uit naar kleuren uit de natuur. Toch hebben we een heleboel andere tinten ter beschikking voor aanvragen op maat. Het volledige kleurenpalet omvat: wit, zwart, rood, magenta, geel, oranje, knalblauw, groen en onze persoonlijke favoriet... hout! Ja hoor, rechtstreeks uit onze printers.

 

Mogen we je nog een tip geven om af te sluiten? Je behoudt je 3D-NU design zo mooi mogelijk door hem niet lang in uiterst warme temperaturen of in de volle zon te laten liggen. Kans op vervorming is dan reëel. 

Filament 3D-NU rendering

PLA-FILAMENT

Basisvorm 3D-NU

KLEUREN

Filament 3D-NU
Filament 3D-NU
Filament 3D-NU
Filament 3D-NU
Filament 3D-NU
Filament 3D-NU
Filament 3D-NU
Filament 3D-NU

ZWART

DONKER GROEN

WIT

GRIJS ZILVER

DONKER BLAUW

ROOD

ORANJE GOUD

GEEL

Filament 3D-NU

MAGENTA

PLA WOOD

VELLEMAN

RAVEN BLACK

ADDATIVE HEROES

SNOW WHITE
ADDATIVE HEROES

Basisvorm 3D-NU
Basisvorm 3D-NU

Het PLA-materiaal waaruit de accessoires en decoratiestukken zijn gemaakt is biologisch van oorsprong. Qua onderhoud en gebruik zijn er bijgevolg een aantal zaken waar zeker rekening mee moet worden gehouden.

Zo heeft PLA de neiging om vocht aan te trekken vanuit de ruimte waar het in staat. Zonder dat je het merkt zal het voorwerp héél langzaam afbreken doordat het vocht opneemt. Zo lang je het niet in te vochtige ruimtes laat staan of het vult met water, zal er geen enkel probleem zijn tijdens de levensduur van het voorwerp.

In de buurt van extreme warmtebronnen kan PLA ook degraderen. Kaarslicht kan door de beugel, maar net zoals in de extruder van de 3D-printer zal het PLA gaan smelten vanaf 170°C. Houdt dus zeker voldoende afstand van overige warmtebronnen.

GEBRUIK & ONDERHOUD